Креветки отримали широке застосування в кулінарії. Завдяки тому , що креветки можуть зберігатися досить довгий час , вони стали по- справжньому універсальними морепродуктами. Можна виділити охолоджені , заморожені , сушені і консервовані креветки. Крім того , існують різні види креветок від величезних королівських до крихітних чорноморських креветок.
Креветки містять в собі силу-силенну корисних речовин. Особливо це стосується охолоджених , а потім зварених . Саме в креветках зберігається велика частина корисних речовин і мікроелементів , яких вистачає з надлишком. Так , у звичайній атлантичної креветці міститься натрій , калій , фосфор , кальцій , магній , мідь і кобальт. Також важливо відзначити наявність цілого спектру вітамінів: А , В1 , РР і Е.
Креветки воістину є одним з найцінніших і доступних дарів морських глибин. Часте споживання креветок чудово позначається на здоров'ї кісток , нігтів і волосся. Для зростаючого організму речовини, що містяться в креветках , допомагають формувати скелет і підтримують гормональний фон на нормальному рівні. Більшість імунологів радять своїм пацієнтам їсти страви з креветок частіше , щоб підвищити імунітет і менше хворіти на грип та ГРЗ.
Креветки є дивно безпечним продуктом в алергічному плані. Креветки можна давати навіть дітям , але, звичайно , в обмеженій кількості. Адже креветки містять багато білка , надлишок якого в організмі небажаний.
З креветок можна приготувати масу різних страв , починаючи від паштетів та гарячого , а закінчуючи салатами і соусами. Салати з креветками особливо смачні , корисні і поживні. Їх можна приготувати на швидку руку , а можна повозитися і створити шедевр кулінарного творчості. У будь-якому випадку ми привели рецепти різних салатів з креветками , які всі без винятку прості в приготуванні і дуже смачні!
Салат з гранатом
Для приготування страви з креветками потрібно:
250г креветок
1 шт. граната
1 шт. апельсина
1 шт. авокадо
майонез
сіль за смаком
Відварюємо креветки в підсоленій воді і очищаємо їх. Чистимо гранат і ділимо його на зернятка. Додаємо гранат до креветок .
Авокадо і апельсин ріжемо кубиками і додаємо до креветок і гранату. Салат заправляємо майонезом і перемішуємо .
Яндекс.Директ
Рецепт овочевого салату з шинкою Відмінне рішення для обіду! Свіжий і ситний салат.
Салат з овочами
Для приготування страви з креветками потрібно:
300 - 400г креветок
1-2 шт. свіжих або маринованих огірків
5-6 шт. картоплі відвареного
1 / 2 склянки консервованого горошку
1-2 шт. відвареної моркви
50г зеленого салату
200 - 250г майонезу або сметани
1 шт. вареного яйця
кріп
сіль за смаком
Відварюємо креветки. Витягуємо м'ясо з лапок креветок і панцира , з шийок теж видаляємо жилки і кишки , нарізаємо м'ясо креветок. Шейки креветок використовувати можна цілком.
Морква , картопля і огірки ( якщо огірки покриті дуже товстою або жорсткою шкіркою , то її необхідно очистити попередньо ) нарізаємо дрібними кубиками або тонкими скибочками.
Додаємо консервований горошок і змішуємо всі зі сметаною або з майонезом , потім додаємо до салату подрібнений кріп.
Приготований салат викладаємо в салатницю або блюдо ( для прикраси можна покласти листя салату) , зверху прикрасити цілими або нарізаними шийками креветок , скибочками яйця і декількома гарними листами зеленого салату або гілочками кропу.
Креветки з грейпфрутом і авокадо
Для приготування страви з креветками потрібно:
500г м'яса креветок далекосхідних
2 шт. грейпфрута
100г майонезу
1 / 2 шт. авокадо
Свіжозаморожені креветки викладаємо в каструлю і заливаємо крутим окропом , але не кип'ятимо . Потім чистимо креветки і розламуємо на шматочки приблизно по одному сантиметру .
Очищаємо зрілий плід авокадо (зняти дуже тонку шкірку , якщо плід зрілий , то і шкурка відділяється дуже добре) і нарізаємо його кубиками.
Два великих рожевих грейпфрута очищаємо якісно від плівок (це необхідно зробити для того , щоб салат не вийшов гірким ), потім розбираємо на дрібні шматочки руками.
Всі отримані компоненти складаємо в салатницю , заправляємо майонезом. Перемішуємо ніжно все це. Краще подавати салат холодний .
Даний салат добре підходить , як закуска на рибний стіл. Якщо салат використовуємо як окремого самостійного блюда , тоді непогано до нього подати трохи підсмажені тости , приготовлені з французької булки , вершкове масло і трохи охолодженого білого вина.
Салат по- китайськи
Для приготування китайського салату з креветками потрібно:
250г дрібної яєчної локшини
3 столові ложки соняшникової олії
1 столова ложка кунжутного масла
1 столова ложка насіння кунжуту
150г бобових паростків
1 шт. манго
6 пір'я зеленої цибулі
75г редису
350г креветок
2 столові ложки світлого соєвого соусу
1 столова ложка хересу
Кладемо локшину у велику посуд і заливаємо киплячою водою. Залишаємо на 10 хвилин. Зливаємо локшину і промокаємо паперовим кухонним рушником.
Нагріваємо масло в сковороді , обсмажуємо локшину протягом 5 -ти хвилин , помішуючи. Знімаємо сковороду з вогню , додаємо кунжутне масло і насіння, бобові паростки , перемішуємо.
В окремій мисці змішуємо шматочки манго , нарізану цибулю , креветки і редис . Приправляємо соєвим соусом , хересом і перемішуємо .
Відварюємо і очищаємо креветки. Перемішуємо суміш з локшиною і креветками , викладаємо на блюдо. Можна викласти локшину по краю страви і в центрі розкласти креветки. Подавати салат потрібно відразу , так як його їдять теплим .
Коктейль з креветок
Для приготування страви з креветками потрібно:
24 шт. великі креветки
1 шт. яйце
8 листя салату
4 столові ложки вершків
4 столові ложки оливкової олії
2 столові ложки пікантною томатної пасти
соку лимона
1 столова ложка гірчиці
1 столова ложка бренді або коньяку
3 скибочки лимона
3 часточки червоного солодкого перцю
майорану за смаком
сіль , перець за смаком
Відварюємо трохи в солоній воді креветки. Як тільки вода закипає , а креветки починають підніматися наверх , викидаємо їх спеціальним , плоским , металевим половнічком .
Остужаем , очищаємо . Ріжемо м'якоть креветок на маленькі шматочки , відкладаємо 4 цілі креветки в сторону. Відварюємо яйце круто приблизно 10 хвилин. Остужаем .
Пропускаємо яєчний жовток крізь сито. Викладаємо в посуд , додаємо гірчицю , перемішуємо. Поступово вливаємо оливкову олію тонкою цівкою . Потім додаємо лимонний сік , кетчуп , вершки і коньяк. Солимо , перчимо. Знову перемішуємо.
Тепер беремо 4 маленькі салатниці або вазочки . Викладаємо їх усередині листям салату. Далі наповнюємо все шматочками креветок. Зверху покриваємо соусом. Прикрашаємо салат поверх цілими креветками , часточками перцю , лимона і листям майорану . Прибираємо в холодильник приблизно на 1-2 години. Салат- коктейль подаємо до столу холодним .
рисовий салат
Для приготування страви з креветками потрібно:
250г рису
за смаком лука
2-3 шт. червоного пекучого перцю
2 шт. моркви
1 чайна ложка вершкового масла
75г шпинату
300г креветок
1-2 чайні ложки каррі
4 чайні ложки рослинної олії
за смаком перець
2 столові ложки винного білого оцту
10г імбир
150г сметана
1 столова ложка лимонного соку
за смаком сіль
Рис відварюємо в підсоленій воді , відкидаємо на друшляк , обдати холодною водою і даємо воді стекти.
Стручки перцю і цибулини очищаємо і промиваємо . З стручків видаляємо насіння , нарізаємо смужками , цибулини нарізаємо тонкими кружальцями. Моркву чистимо , нарізаємо соломкою і тушкуємо на вершковому маслі , додаючи трохи води , до напів- готовності. Чистимо шпинат , промиваємо і , даємо стекти воді , рвемо шпинат на шматочки.
Креветки варимо і очищаємо . Каррі з'єднуємо з рослинним маслом , перемішуємо з рисом , додаючи цибулю , червоний перець і моркву. Перчимо , солимо , заправляємо винним оцтом , далі перемішуємо обережно рис з креветками. Імбир змішуємо зі сметаною , сіллю , приправляем лимонним соком , викладаємо на салат.
Салат з авокадо
Для приготування страви з креветками потрібно:
3 шт. авокадо
400г креветок
4 столові ложки ікри лосося
за смаком лимонного соку
олія соняшникова
за смаком білий перець
сіль
1-2 гілочки кропу
2-3 часточки лимона
Готуємо соус , змішуючи соняшникова олія з лимонним соком в пропорції 3 частини до однієї , додаємо перець і сіль.
Розрізаємо плоди авокадо навпіл поздовжньо , видаляємо кісточку і вирізаємо м'якоть при допомогою ложки так , щоб шматочки вийшли кулястої форми.
Змішуємо в прозорій порціонної посуді креветки з кульками авокадо , зверху кладемо по столовій ложці ікри і заливаємо соусом. Отримане блюдо прикрашаємо гілочками кропу , тонкими часточками лимона , нарізаних віялом .
Салат з грибами
Для приготування страви з креветками потрібно:
500г грибів
12 шт. великих креветок
2 шт. яєць
1 шт. солодкого перцю
2 часточки часнику
олія соняшникова
винний оцет
сіль за смаком
Відварюємо креветки в підсоленій воді , яйця очищаємо і розрізаємо на 4 частини. Часник подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору на олії , додаємо нарізані гриби , подсаливаем і тушкуємо до готовності у власному соку.
На дно блюда кладемо очищені креветки , зверху кладемо охоловши ще гриби, потім укладаємо солодкий перець , прикрашаємо вареними яйцями. Поливаємо сумішшю соняшникової олії та оцту , солимо. Цей салат готують найчастіше на східному узбережжі Іспанії .
Салат з креветками та кольорової капустою
Салат з кольоровою капустою і креветками
Для приготування страви з креветками потрібно:
1 шт. невеликого качана цвітної капусти
500г креветок
2 шт. яєць
майонез
1 зубчик часнику
Поділяємо кольорову капусту на невеликі суцвіття , відварюємо трохи в підсоленій воді і охолоджуємо . Креветки відварюємо і очищаємо . На блюдо викладаємо кольорову капусту , зверху кладемо креветки. Заправляємо салат майонезом , змішаним попередньо з подрібненим зубчиком часнику.
фруктовий салат
Для приготування страви з креветками потрібно:
1 шт. яблуко
1 шт. банана
1 шт.персіка
150г креветок
1 шт. грейпфрута
Відварюємо свіжі креветки приблизно 5-7 хвилин в солоній воді , очищаємо від шкарлупок . Банан очищаємо , яблуко очищаємо від шкірки і серцевини , очищаємо персик .
Фрукти нарізаємо маленькими шматочками , складаємо в салатницю. Готуємо соус: змішуємо майонез з кетчупом в однаковій пропорції . Заправляємо соусом фрукти , кладемо креветки.
Салат подавати можна в половинках грейпфрута , який попередньо очищаємо від серцевини , прикрашаємо часточками яблука.
Салат з маринованими креветками
Для приготування страви з креветками потрібно:
200г горілки
1 л апельсинового соку
базиліка , м'яти , петрушки за смаком
оливкової олії за смаком
200г креветок
листя салат
Готуємо соус з апельсинового соку , горілки , м'яти , невеликої кількості базиліка , петрушки і оливкової олії. Заливаємо цим соком варено- морожені креветки. Маринуємо не менше трьох годин. Креветки подаємо на листі салату.
Салат з крохмальним желе і огірками
Для приготування страви з креветками потрібно:
50г креветок
200г консервованого зеленого горошку
230г огірків
160г крохмалю
100г соєвого соусу
125г кунжутного соусу
25г кунжутного масла;
25г оцту
Ріжемо креветки невеликими часточками , а свіжі огірки ріжемо соломкою , желе з крохмалю нарізаємо тонкими довгими смужками (можна купити крохмальну корейську локшину на базарі ) .
У салатницю кладемо желе з крохмалю , поливаємо соусом його з оцту , кунжутного соусу , кунжутного масла й соєвого соусу. На желе укладаємо креветки , з боків салату укладаємо зелений консервований горошок і свіжі огірки.
Салат мандаринами і креветками
Для приготування страви з креветками потрібно:
6 шт. мандаринів
150г креветок
1 шт. яблук
100г селери
4 столові ложки майонезу
1 / 2 шт. лимона
зеленого салату
зелені петрушки за смаком
оцту за смаком
солі за смаком
Креветки відварюємо в підсоленій воді з оцтом , очищаємо . Мандарини промиваємо і очищаємо від шкірки.
З двох очищених мандаринів вичавлюємо сік і його змішуємо з майонезом , готуємо соус. Решта мандарини ділимо на часточки , потім очищаємо часточки від плівок .
Яблуко розрізаємо навпіл , видаляємо серцевину , очищаємо половинки від шкірки і нарізаємо на дольки. Селера дрібно шаткуємо . Листя зеленого салату промиваємо і вистилає дно салатник .
Викладаємо поверх листя зеленого салату очищені від плівок часточки мандаринів , м'яса креветок , часточки яблука , селери і перемішуємо акуратно. Перед подачею на стіл поливаємо салат приготовленим заздалегідь соусом , прикрашаємо нарізаними півкільцями лимона і зеленню петрушки.
Картопляний салат по-Бретонськи
Для приготування страви з креветками потрібно:
240г креветок
100г зеленого салату
150г відвареної картоплі
120г відвареної моркви
150г зелений горошок
200г помідорів
200г огірків
за смаком ( приблизно 20 г) томат -пюре
200г майонезу
Маринуємо підготовлені креветки в салатної заправці протягом декількох хвилин.
На середину салатниці укладаємо гіркою заправлений і нарізаний салат , або суміш варених овочів , які попередньо нарізані кубиками і заправлені майонезом , а на них зверху укладаємо замариновані креветки.
Гарнір (морква , картопля , огірки , зелений горошок , помідори) , заправлений салатною заправкою , укладаємо букетиками навколо гірки , поливаємо креветки майонезом з томат- пюре.
Овочевий салат з креветок
Для приготування страви з креветками потрібно:
100 г креветок
2 шт. моркви
2 шт. помідорів
1 шт. огірка
2 шт. яєць
50 г зелений горошок
1 / 4 від качана цвітної капусти
50г зелений салат
1 / 2 склянки майонезу
4 столові ложки заправки салатної
кріп
Щоб зварити креветки:
5г кропу або зелені петрушки
5г моркви
перець горошком
за смаком солі і лаврового листа
Креветки у продаж надходять заморожені в брикети у вареному вигляді або сиром видах. Перед використанням креветки треба варити , попередньо промиваючи холодною водою.
Воду доводимо до кипіння , кладемо туди сіль , нарізану дрібно моркву , зелень кропу або петрушки , перець горошком , лавровий лист , а потім після закипання цієї суміші , кладемо вже креветки.
Посуд накриваємо кришкою , швидко доводимо воду до кипіння і продовжуємо варіння на слабкому кипінні : сирі креветки варимо 10-12 хвилин , а варені - 3-5 хвилин. Готові креветки залишаємо у відварі приблизно на 5-10 хвилин.
Для салату з креветками використовують тільки шийки , видаляючи з неї панцирну оболонку. Спочатку, при цьому , відокремлюємо шийку від каркаса самої креветки , потім видаляємо з неї саму оболонку.
Промиваємо листя зеленого салату , нарізаємо на кілька частин , залишаємо кілька листочків для прикраси , укладаємо його гіркою середину салатника , навколо розміщуємо " букетиками " свіжі огірки , різані кружечками , варену моркву , яйця , свіжі яблука або помідори , варена цвітна капуста шматочками , зеленого горошку .
Варені креветки укладаємо поверх гірки зеленого салату. Перед подачею на стіл овочі заправляємо салатною заправкою і посипаємо кропом. Майонез подаємо окремо . Замість креветок можна готувати салат з крабів .
Салат з креветками можна готувати інакше . У цьому випадку овочі з креветками змішуємо , укладаємо гіркою в салатник , заправляємо майонезом , прикрашаємо продуктами , з яких складається салат , посипаємо кропом.
Вам сподобалися рецепти з креветками ?