Курячі стегенця по-донському

0

Вибачте цей текст доступний тільки в “російська”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ось вам ще один рецепт святкового приготування стегенець . На сьогодні - « стегенця по- донському ». Не буду ручатися за те , що донські козаки , при першій же зустрічі , пригощатимуть вас саме цією стравою , як і за те , що даний рецепт прийшов до нас з Дону . Скажу лише, що це блюдо заслуговуємо уваги.

Курячі стегенця по-донському
рецептура страви

Знову ж , не наводжу точних пропорцій продуктів. Та це й не потрібно. Особисто я подібні страви готую , використовуючи лише здоровий глузд , та простий принцип: « частіше пробуй ». Отже , що ж треба для приготування стегенець з даного рецептом .

    курячі стегенця

  •     Томатний сік , або томатна паста , або кетчуп (але краще все-таки використовувати томатну пасту , а спеції додавати самому)
  •     Біле сухе вино (ну ... на 3 стегенця середніх розмірів , можна взяти приблизно третину склянки вина)
  •     Кабачки або баклажани (а в зимовий час можна просто картопля)
  •     Борошно ( не багато )
  •     Різна зелень (тут залежить від того , який аромат страви ви хочете отримати , найпростіший варіант - обмежитися кропом )
  •     Ароматні приправи (можна і не використовувати , можна обмежитися чорним меленим перцем )
  •     рослинна олія
  •     сіль

Приготування стегенець

  1.     Насамперед , з стегенець зрізаємо все м'ясо і відкладаємо вбік .
  2.     Все, що залишилося - запускаємо в каструлю з невеликою кількістю води і гарненько відварюємо (загалом, нам потрібен хороший курячий бульйон) .
  3.     Далі куряче м'ясо підсмажуємо на сковороді на рослинному маслі. Але не сильно. Не треба смажити довго , або смажити м'ясо під кришкою. Краще гарненько розігріти на сковороді олію і швидко « підрум'янити » скибочки курятини. Підсмажене м'ясо теж поки відкладаємо .
  4.     Тепер смажимо на сковороді невелику кількість борошна . Якщо хто не знає , смажити борошно потрібно на сухій (без жиру) сковороді , на дуже невеликому вогні , часто її перемішуючи , щоб вона не підгоріла. Борошно має стати світло- коричневого кольору.
  5.     Далі на цю ж сковороду (де смажиться борошно) вливаємо томатний сік , або томатну пасту , розведену у воді (якщо використовується кетчуп , то його треба теж розвести до консистенції густого томатного соку).
  6.     Перемішуємо .
  7.     Туди ж вливаємо курячий бульйон , який ми отримали , відварюючи залишки стегенець (до речі , бульйон непогано процідити перед цим) , Також вливаємо біле вино.
  8.     Доводимо вміст сковороди до кипіння ( вогонь повинен бути не сильним і варто постійно помішувати ) .
  9.     Далі на сковороду (прямо в киплячий соус) викладаємо підсмажені шматочки стегенець , додаємо рубану зелень , спеції.
  10.     Тушкуємо все разом 15-20 хвилин.
  11.     У цей час підсмажуємо нарізані кружечками овочі (кабачки , баклажани , або картопля). Різати їх треба товщиною 1.5-2 сантиметра .
  12.     Коли м'ясо буде готове , виймаємо його шумівкою з соусу , і викладаємо в центр неглибокого страви. Що залишився на сковороді соус ( якщо він рідкуватий ) кип'ятимо , щоб він став досить густим.

Ну а далі оформляємо блюдо - навколо м'яса викладаємо скибочки смажених овочів, потім поливаємо все соусом зі сковороди , прикрашаємо зеленню.

І подаємо до столу 🙂

Приємного апетиту!

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -