Любителі страв з печінки оцінять цей рецепт. Смачний яловичий паштет ( в сенсі , паштет з яловичої печінки) припаде до смаку багатьом . Погодьтеся , такі страви як паштети , в домашніх умовах готуються не часто.
Тим більше є привід випробувати цей рецепт 🙂
склад продуктів
- 1 кілограм яловичої печінки
- 250 грам копченої свинячої грудинки
- 100 грам свинячого сала
- 1 / 3 склянки коньяку
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- Чорний мелений перець
- сіль
Як приготувати печінка по цьому рецепту
- Печінка ріжемо не надто великими шматками.
- Грудинку також ріжемо .
- У каструлю кладемо печінку , грудинку , цибулю і часник.
- Варимо всі разом , поки печінка всередині не порозовеет .
- Зварені продукти так само разом пропускаємо через м'ясорубку , або подрібнюємо в блендері.
- Отриману масу солимо , перчимо , додаємо в неї коньяк.
- Все дуже добре перемішуємо , або знову використовуємо блендер.
- Викладаємо у форму для запікання ( форму попередньо треба змастити маслом).
- Ріжемо свиняче сало тонкими скибочками і накриваємо ними весь шар печінки.
- Форму закриваємо фольгою і ставимо на деко. На деко ж наливаємо води.
- Деко ставимо в розігріту духовку.
- Готуємо в духовці при середній температурі приблизно 1 годину 20 хвилин.
Ну а далі (після вилучення духовки) охолоджуємо форму , виймаємо з неї готовий паштет , розрізаємо на шматки і подаємо на стіл!