Сьогодні мені хочеться поговорити про фреші. Дуже корисна річ, але тільки, якщо пити з розумом. Фруктові, овочеві та мікси - експериментуємо і насолоджуємося.
Яблучно-селеровий фреш з ківі
Що потрібно:
1 черешок селери
1,5 зеленого яблука (типу Гренні Сміт)
1 ківі
1/2 склянки зелені петрушки
невеликий шматочок кореня імбиру (бл. 2 см)
2 ч.л. соку лайма чи лимона
Видавіть сік з фруктів, зелені і імбиру. Додайте сік лайма, розмішайте і подавайте негайно.
Якщо у вас слабка соковижималка, яка не зможе видавити сік із зелені. Можна змішати петрушку з невеликою кількістю води в чаші блендера до однорідності і додати в готовий сік.
Для готового фрешу характерна пишна пінка зверху, а прозорий сік осідає (як на фото).
Чим корисний?
Сік ківі має властивість спалювання жирів, які блокують артерії, для уникнення виникнення і розвитку тромбів.
Яблучний сік завдяки великій кількості мінералів особливо корисний для шкіри, волосся і нігтів.
Сік селери дуже корисний при авітамінозі, підвищує тонус, покращує апетит, має сечогінний і послаблюючий ефект.
Сік петрушки це нормалізація кисневого обміну, підтримання і нормалізація роботи наднирників і щитоподібної залози. Це дуже концентрований сік, тому його завжди вживають у міксах.
П.С. Не бійтеся додавати селеру, її різкий смак притупляється солодкістю ківі і яблука, а запах - імбиром.
Будьте здорові!