Правильне харчування ніяк не може асоціюватися у нас з смаженою їжею , адже при цьому вживається велика кількість жиру , та й сам процес приготування не надто корисний.
Але ми завжди можемо повчитися чогось нового у інших народів. Наприклад , в китайській кухні є свої кухонні секрети , чому б і нам не спробувати зберегти вітаміни і мінерали в продуктах за допомогою особливого приготування? Наприклад , ми можемо купити сковороду вок , яка використовується в китайській кухні і за допомогою швидкого смаження і невеликої кількості рослинного масла - перетворити наше меню в більш різноманітне і корисне.
Сковороди вок бувають різні , вони йдуть з доповненнями у вигляді решітки , які припускають приготування на пару , є електричні моделі . Головне , включивши в свій раціон більше різнокольорових овочів , таких як : солодкий перець , горох , паростки квасолі , гриби - ми не втратимо їх користь під час смаження за рахунок швидкого приготування на великому вогні.
Сковорода вок не вимагає великої кількості масла , досить пару чайних ложок оливкової чи рапсової олії для приготування корисного обіду. Це зменшить кількість жиру і калорій у вашому харчуванні . Ви можете також додати рис до овочів і залити його водою , для приготування гарніру.
Використовуйте зелень і спеції , щоб зменшити кількість використовуваного масла і солі. Додаючи різні трави , імбир і часник , ви отримаєте особливий смак за допомогою корисних інгредієнтів. Якщо смаку недостатньо , то додайте соєвий соус з низьким вмістом солі , соус чилі або цитрусові соки.
Обов'язкова умова правильного харчування - це щоденне вживання білка. У сковороді вок м'ясо бажано готувати заздалегідь , щоб воно не залишилося сирим. Додавайте до кольорових овочам невеликі шматочки курячої грудки , креветки і рибу.