Яку каструлю скороварку вибрати для газової або електричної плити. Кухонний помічник — скороварка

0

Скороварка — металева жаростійка каструля з герметичною кришкою, призначена для використання на кухонній плиті.

Відмінність скороварки Relands від будь-якої іншої каструлі полягає в тому, що їжа в ній готується під тиском, при температурі приблизно 121 ° C (коли ми готуємо звичним способом, максимальна температура в каструлі або сковороді досягає лише 100 ° C).

Підвищений тиск і температура всередині досягаються завдяки щільно притиснутою кришці посуду. Такі умови, створені всередині каструлі, в рази зменшують час приготування в ній каш, м’ясних, овочевих, рибних та інших страв.

Основні переваги скороварки:

  1. Їжа в ній готується в 3-4 рази швидше в порівнянні зі звичайним способом приготування;
  2. З огляду на те, що продукти обробляються парою, блюдо зберігає бо більшу частину вітамінів;
  3. Продукти не втрачають свій первісний колір, так як на всіх етапах приготування відсутній контакт їжі з киснем;
  4. При використанні цього посуду знижуються витрати на електроенергію.

Скороварки для газових і електричних кухонних плит традиційно виготовляють з алюмінію і нержавіючої сталі. Каструлі з нержавіючої сталі в цьому випадку відчутно дорожче, але і експлуатаційні характеристики у такого посуду значно краще.

Нержавійка міцна, стійка до механічних пошкоджень, утворення корозії і на її гладкій поверхні не поширюються бактерії.

Посуд з нержавіючої сталі здатна витримувати температуру до 1300 ° C (для порівняння, температура плавлення алюмінію в рази менше). При цьому, нагріваючись, нержавіюча не виділяє шкідливих для здоров’я речовин.

Таким чином, якщо Ви вирішили купити скороварку, робіть вибір на користь моделей з нержавіючої сталі.

Якісні скороварки для індукційних, і для будь-яких інших плит, виготовляють з нержавіючої сталі.

Між двома шарами нержавійки, в дно скороварок, виробники встановлюють метал з високою теплопровідністю і хорошими магнітними властивостями: наприклад, мідь або алюміній. Посуд з таким «листковим» дном нагрівається на індукційній плиті за лічені секунди.

Пам’ятайте, що діаметр дна посуду повинен в точності збігатися з розміром конфорки на варильної поверхні Вашої індукційної плити.

До посуду для склокерамічних плит пред’являється ряд вимог; керуйтеся ними і при покупці скороварки.

  1. Скороварка для склокерамічної плити повинна мати рівне дно, без увігнутих і опуклих місць. В іншому випадку порушиться процес передачі тепла від плити до каструлі. Це загрожує тим, що поверхня плити незабаром прийде в непридатність.
  2. Щоб поверхня плити не перегрівалася, діаметр дна скороварки повинен точно збігатися з діаметром конфорки, на якій Ви збираєтеся готувати, або бути менше.
  3. Для плити зі склокерамічною поверхнею не рекомендується використовувати скороварку з алюмінієвим або мідним дном. Якщо вставки з цих металів присутні в дні каструлі, зовні їх повинен покривати шар нержавіючої сталі.
  4. Вибираючи скороварку для склокерамічної плити, віддавайте перевагу моделям з товстим дном, щоб уникнути його деформації при нагріванні.

Функції скороварки

Скороварка — не просто «ще одна» каструля на кухні; вона замінить Вам більшу частину предметів жароміцного посуду і буде використовуватися Вами для приготування багатьох страв.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com