Ось , вирішив опублікувати святковий , в общем- то , рецепт закуски з м'яса . Називається «м'ясо по- московськи ». Готується досить просто , але штука ця смачна 🙂
До речі , можна подавати і як холодну закуску з м'яса , так і гарячу.
Продукти для закуски з м'яса
- М'ясо - яловичина або свинина , без сала , з мінімумом жирових прошарків , плівок , і.т.д. ( загалом - вирізка , філе)
- 4-5 досить великих цибулини ріпчастої цибулі
- 3-4 середніх моркви
- 250-300 грам сиру
- Майонез - за смаком , але взагалі не особливо багато
- Рослинна олія ( небагато)
- Спеції - за смаком
Готуємо м'ясо по- московськи
Спочатку відварюємо м'ясо до готовності в підсоленій воді зі спеціями - перцем , лаврушкой , і.т.д. (загалом, тут хто як воліє , головне - не переборщити ) .
М'ясо викладаємо на плоску тарілку і охолоджуємо (до речі , бульйон можна використовувати для приготування якоїсь страви ) .
Поки м'ясо охолоджується ( або ж навіть , до даного пункту можна було приступити , поки м'ясо варилося ) , беремося за овочі - моркву і цибулю чистимо . Потім моркву трьом на тертці , а цибулю дрібно шаткуємо (хоча , і його теж можна на тертці натерти - я частенько так роблю) .
Розпалює на сковороді рослинне масло й обсмажуємо на ньому цибулю з морквою до золотистого кольору. У процесі смаження , вміст сковороди солимо. Потім додаємо на сковороду трохи води і тушкуємо овочі до готовності. Поки овочі гасяться, в них можна додати трохи спецій - сушеного кропу , чорного меленого перцю.
Виходимо на фінішну пряму в приготуванні страви 🙂 Остигле м'ясо ріжемо шматками товщиною трохи менше одного сантиметра ( шматки повинні бути не особливо великі , але й не особливо маленькі - як невеликі бутерброди ) .
Нарізане м'ясо викладаємо на деко (його треба попередньо змастити маслом) - шматки повинні лежати якомога ближче один до одного. Потім м'ясо мажемо зверху майонезом , і рівним шаром викладаємо на нього підсмажені моркву і цибулю. Зверху все це справа ще раз мажемо майонезом , а потім посипаємо тертим сиром (теж рівним шаром ) .
Ставимо деко в духовку , розігріту до середньої температури , і запікаємо в ній м'ясо 10-15 хвилин (загалом, для нас важливо , щоб весь сир розплавився , але при цьому не почав підгорати ) .
Все, страву можна відразу ж подавати до столу - це буде гаряча м'ясна закуска. Можна ж все остудити , щоб сир трохи застиг , і тільки тоді подавати - як вам більше подобається.
Ну і ... смачного! 🙂