Перкельт зі свинини

0

Одного разу в цьому блозі я вже публікував рецепт Перкельт ( перкельт - це національне угорське блюдо , точніше - цілий клас страв) .

Перкельт зі свинини

Але те був перкельт з риби , а сьогодні буде з зі свинини.

 

Продукти для Перкельт

  •     700 грам свинини
  •     250 грам ріпчастої цибулі
  •     160 грам зеленого перцю
  •     120 грам помідор ( помідори і зелений перець можна замінити лечо )
  •     80 грам кулінарного жиру
  •     60 грам томатного пюре
  •     15 грам часнику
  •     10 грам червоного меленого перцю
  •     Кмин (за смаком)
  •     Сіль ( за смаком)

Готуємо перкельт зі свинини

Для початку ріжемо м'ясо на невеликі шматки вагою приблизно 40 грам .

Цибулю чистимо , дрібно шаткуємо . Часник тиснемо, або трьом на дрібній тертці. Потім на сковороду ( в казан , утятніцу ) викладаємо жир , розтоплюємо . Кладемо туди цибулю і страхуємо його до золотистого кольору. Додаємо до цибулі перець , часник , томатне пюре , трохи води. Все перемішуємо , доводимо до кипіння й тушкуємо кілька хвилин.

Потім в сковороду викладаємо шматки м'яса. Всі солимо , додаємо кмин. Закриваємо посуд кришкою і тушкуємо . Іноді майбутній перкельт треба помішувати. Якщо треба - додавати воду.

Коли м'ясо буде вже практично готове , ріжемо зелений перець і помідори кружечками і додаємо їх на сковороду (якщо ж помідор і перцю немає, можна використовувати лечо ) .

Ну і доводимо продукт до готовності. До моменту , коли м'ясо буде повністю готове , рідина повинна лише трохи покривати його .

Все, можна подавати на стіл 🙂 До речі , кажуть , як гарнір до перкельт добре використовувати галушки.

Приємного апетиту!

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -