Одного разу в цьому блозі я вже публікував рецепт Перкельт ( перкельт - це національне угорське блюдо , точніше - цілий клас страв) .
Але те був перкельт з риби , а сьогодні буде з зі свинини.
Продукти для Перкельт
- 700 грам свинини
- 250 грам ріпчастої цибулі
- 160 грам зеленого перцю
- 120 грам помідор ( помідори і зелений перець можна замінити лечо )
- 80 грам кулінарного жиру
- 60 грам томатного пюре
- 15 грам часнику
- 10 грам червоного меленого перцю
- Кмин (за смаком)
- Сіль ( за смаком)
Готуємо перкельт зі свинини
Для початку ріжемо м'ясо на невеликі шматки вагою приблизно 40 грам .
Цибулю чистимо , дрібно шаткуємо . Часник тиснемо, або трьом на дрібній тертці. Потім на сковороду ( в казан , утятніцу ) викладаємо жир , розтоплюємо . Кладемо туди цибулю і страхуємо його до золотистого кольору. Додаємо до цибулі перець , часник , томатне пюре , трохи води. Все перемішуємо , доводимо до кипіння й тушкуємо кілька хвилин.
Потім в сковороду викладаємо шматки м'яса. Всі солимо , додаємо кмин. Закриваємо посуд кришкою і тушкуємо . Іноді майбутній перкельт треба помішувати. Якщо треба - додавати воду.
Коли м'ясо буде вже практично готове , ріжемо зелений перець і помідори кружечками і додаємо їх на сковороду (якщо ж помідор і перцю немає, можна використовувати лечо ) .
Ну і доводимо продукт до готовності. До моменту , коли м'ясо буде повністю готове , рідина повинна лише трохи покривати його .
Все, можна подавати на стіл 🙂 До речі , кажуть , як гарнір до перкельт добре використовувати галушки.
Приємного апетиту!