Овочі завжди урізноманітнюють наше меню , додаючи такі необхідні для дієти і правильного харчування елементи . Баклажани , запечені в духовці , що не вберуть жир , так як посмажені на сковороді , а лише отримають більш вишуканий смак. Дізнайтеся , як запекти червону рибу в духовці і ви отримаєте ще одне поживна страва , яке ідеально підійде до святкового столу.
Коли ви запікаєте баклажани , то краще всього подати їх з яким-небудь соусом. При додаванні в наше блюдо йогурту , ми не тільки допомагаємо всмоктуванню вітамінів і мінералів з баклажана , але і покращує травлення. Для тих , хто чутливий до коров’ячого молока , можна використовувати йогурт з козячого молока.
4 порції ( 125 калорій на порцію)
склад:
3-4 баклажана ( 850 грам)
Сік з половини лимона
Соус з йогурту :
300 мл біо- йогурту 3 % жирності
1 столова ложка подрібненої петрушки
1 столова ложка подрібненої кінзи
½ столової ложки подрібненої м’яти
2 зубчики подрібненого часнику
Сіль , перець
Приготування:
1 . Промити баклажани , висушити і поставити в духовку на середню температуру. Запікати поки вони не стануть м’якими і трохи потемніють .
2 . Перекласти баклажани на тарілку і розрізати вздовж по всій довжині до верхівки. Розкрити баклажан і в отвір налити лимонний сік.
3 . Змішати йогурт , петрушку , кінзу , м’яту , часник і спеції.
4 . На баклажан вилити йогуртовий соус і подавати до столу.