Американська актриса і струнка блондинка Гвінет Пелтроу дивиться на світ з висоти 175 см, є мамою двох дітей і у свої 40 років виглядає чудово. Один з головних секретів Гвінет - здоровий спосіб життя і дієтичне харчування. Відомо, що актриса регулярно їсть зелений суп-пюре з брокколі, в який додає рукколу та імбир. Гаряче блюдо із зелених овочів очищає організм від токсинів, а крім того, воно ще й дуже смачне.
Інгредієнти для однієї порції детокс-супу:
• брокколі - 2-3 головки, 1 чашка,
• рукола - невеликий пучок, ¾ чашки,
• цибуля ріпчаста - половинка,
• цукіні - четвертинку одного плоду,
• імбир корінь свіжий - шматочок,
• оливкова олія - 1 ст.л.,
• зубчик часнику,
• чорний мелений перець і велика морська сіль,
• сік ½ свіжого лимона або лайма,
• вода чиста негазована - 2 чашки.
Приготування:
1. Швидко обсмажити в сотейнику / глибокій сковороді дрібно нарізаний зубчик часнику і жовту цибулю до появи апетитного аромату.
2. Через 2 хвилинки додати капусту брокколі, попередньо розібрану на невеликі гілочки.
3. Потім додати в сотейник тонкі нарізані цукіні і імбир.
4. Інгредієнти змішати, смажити все разом не більше 3-4-х хвилин, постійно помішуючи.
5. Додати воду, накрити сотейник кришкою, тушкувати на маленькому вогні приблизно 6-8 хвилин.
6. Гарячу суміш вилити в чашу міксера, зверху насипати свіжі листочки руколи, поперчити і посолити, влити сік лимона без кісточок.
7. Збити/змішати на середній швидкості протягом 2-3 хвилин, до красивої консистенції.
8. Готовий суп із зелених овочів розлити по чашках або тарілках, прикрасити листочками руколи/м'яти або улюбленими ягодами. Приємного апетиту!
9. А було смачно!