У наш час з шаленим темпом життя важливо вживати продукти , які допомагають відновити корисні бактерії — пробіотики , пребіотики , певні плоди і спеції.
Прибуток містять живі біфідобактерії і лактобактерії ( молочнокислі продукти , йогурти без наповнювачів , молочна сироватка) , сприяють нормалізації шлункової секреції соляної кислоти , засвоєнню мінералів ( кальцію , цинку , заліза) , зменшенню «поганого» холестерину , алергії.
Перевага молочнокислих продуктів на прісними — найкраща засвоюваність , нормалізація моторики кишечника за рахунок молочної кислоти , краща засвоюваність мікроелементів ( кальцію , фосфору , заліза) , знешкодження радіонуклідів.
Важливо вживати продукти , які сприяють відновленню корисних бактерій — пробіотики , пребіотики .
Пребіотики — це не перетравлюваний компонент їжі стимулює зростання корисних бактерій. Природним пребіотиків є інулін , який стимулює зростання біфідо і лакто бактерій , має виражену антиканцерогенною дією .
Харчові волокна , пектини також сприяють зростанню корисної мікрофлори. Особливо багато їх у висівках вівсяних , пшеничних , рисових , ягодах ( брусниці , чорній смородині ) , фруктах ( яблуках , абрикосах , грейпфрутах ) , овочах ( буряку, моркві , гарбузі ) .
Таким чином , антиоксиданти і вітаміни прискорюють відновлення слизової оболонки кишечнику (вітаміни А , С, Е , каротиноїди , селен ) . Якщо після цього ви як і раніше відчуваєте себе погано , пора звернеться до такої системи альтернативної медицини як остеопатія . Адже спочатку важливо з’ясувати причину хвороби.
Природні антисептики — рослини або плоди , які пригнічують життєдіяльність багатьох видів хвороботворної мікрофлори.
Поліненасичені жирні кислоти. Мають виражені протизапальні властивості , сприяють відновленню мембран клітин кишечника. Містяться в рибних стравах , насінні льону і лляній олії .