Як зробити випічку більш корисною

0

Звичайно, сама по собі випічка не найкращий варіант для дієтичного харчування, але немає ніякого приводу відмовляти собі в улюблених ласощах. Тим більше що після того, як закінчиться дієта, почнуться звичайні будні, коли пироги і кекси так і будуть спокусливо маячити перед вашими очима.

Як зробити випічку більш корисною

Як же зробити так, щоб продовжувати пекти смачні пироги і при цьому не переживати про здоров’я і зайвій вазі? Просто переглянете всі продукти, які ви кладете в тісто, і зробіть його менш жирним і кориснішим. Чим можна замінити інгредієнти, щоб у вас вийшла дієтична випічка?

масло

Почнемо з масла або з маргарину, адже не один кекс не обходиться без жирів. Замініть вершкове масло рослинним. У вершковому маслі або маргарині знаходяться трансжири, які зовсім не корисні для здоров’я, до того ж при випічці вони піддаються термічній обробці, що погіршує становище. Кращою заміною можуть стати рослинні масла. Наприклад, коли ви замішуєте тісто для кексу, то заміна масла ніяк не вплине на смак і текстуру готового виробу. Рекомендується використовувати соєве або рапсове масло (канола). До речі, про користь ріпакової олії ви зможете подивитися ролик внизу. Якщо ви хочете особливого смаку, то можна додати кунжутне або горіхове масло, наприклад, до випічки з сухофруктами.

Пропорція при заміні масел: 100 грам вершкового масла або маргарину = ½ склянки рослинного масла.

Для дотримання дієти не варто забувати і про кількість жиру, адже в більшості рецептів випічки його предостатньо. Незважаючи на те, що жири покращують аромат, вони також додають велику кількість калорій. В кожній склянці (або 200 г вершкового масла) міститься 1800 калорій.

Як же зменшити кількість жиру? Для того щоб не відразу зіпсувати ваш улюблений кекс або іншу випічку, робіть це поступово. Спочатку зменшіть на ¼ порцію масла, після того, як спробуєте на смак, наступного разу ще небагато. Це стосується і варіанта, якщо ви вирішили не прощатися з вершковим маслом. Щоб додати до вашої випічці смак і вологу, можна додати яблучне пюре замість масла або маргарину. Замініть ¼ склянки олії на ¼ склянки яблучного пюре.

цукор

Будь-яка солодка випічка містить велику кількість цукру. Білий рафінований цукор найменше рекомендується для дієтичного та корисного харчування. Можна вибрати більш корисні підсолоджувачі. Наприклад, коричневий цукор, він, звичайно, не найкорисніший, але все-таки краще білого.

Замість цукру можна додавати мед або сироп з фініків. Натуральні підсолоджувачі більш корисні, тому вони переважніше, ніж білий і темний цукор. Зменшіть кількість меду або сиропу на 10%, так як вони більш солодкі, ніж цукор. Майте на увазі, що смак і аромат зміниться.

Штучні підсолоджувачі не найкращий варіант для здорової людини, вони краще підходять діабетикам. дієтична випічка

Найкраще почати поступово зменшувати порцію цукру в рецепті вашої улюбленої випічки. Якщо ви любите солодке, почніть з 2 столових ложок цукру і дійдіть до того, що вполовину зменшите кількість підсолоджувачів.

молочні продукти

Якщо ви готуєте торт з молочними продуктами (не класичний сирний торт або мус), тоді можна без проблем замінити вершки і сир менш калорійними (5% жирності), а сметану на йогурт. Підходящий сир для випічки, який містить менше вологи, наприклад, рикотта, який часто називають сиром.

борошно

Домашні пироги цілком можливо випікати без білої муки. Найкраще вибирати цельнозерновую муку, яка більш корисна для здоров’я і дієти. Треба враховувати, що темна борошно більш важка.

При заміні: 1 стакан білої муки = ¾ склянки пшеничного борошна + ½ пакетика розпушувача.

шоколад

Щоб солодка випічка стала більш корисною, додавайте шоколад, який містить більше відсотків какао, наприклад, 70% і вище. Зменшіть кількість шоколадних добавок (стружка поверх торта або шоколадні чіпси в печивах).

Замініть шоколад порошком какао. Коли ви топіть шоколад в суміш для торта або крему, замініть половину кількості шоколаду порошком какао (його також слід вибирати з великим відсотком какаобобів). При додаванні шоколаду в випічку, кількість цукру можна поступово знизити.

При заміні: 50 грам шоколаду = 6 столових ложок какаопорошку

Горіхи і мигдаль

Зменшіть кількість волоських горіхів і мигдалю в випічці. Незважаючи на корисні властивості горіхів, вони багаті калоріями і тому, завжди можна зменшити кількість цих добавок в домашній випічці.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок