Вегетаріанський борщ

0

Це ситне пісне блюдо користується величезною популярністю. Як приготувати вегетаріанський борщ, які інгредієнти можуть входити до його складу?

sovet_pohudet
Борщ в мультиварки

Цей рецепт вегетаріанського борщу знадобиться щасливим власникам корисного побутового приладу - мультиварки. Візьміть буряк, цибуля, морква (кожного овоча по 1 шт.), А також 3 бульби картоплі і чверть невеликого качана капусти. Також будуть потрібні ложка томату і пара ложок олії, часник (3 зубки) і приправи.

Прогрійте чашу в режимі Випічка, налийте олію, підсмажте порізану цибулю, через кілька хвилин додайте терті коренеплоди (морква, буряк). Під закритою кришкою прогрійте 3 хвилини. Потім додайте томат, перемішайте і прогрійте ще кілька хвилин. Влийте в чашу окріп, покладіть нашатковану капусту, кубики картоплі, посоліть, приправте, додайте часник (2 зубки). Після того як борщ закипить під кришкою, змініть режим на Гасіння (40 хвилин). Потім додайте роздавлений зубчик часнику (останній), лавр, зелень. Залиште підігріватися на 5 хвилин.
Квасолевий борщ

Борщ вегетаріанський дієтичний найчастіше має у своєму складі джерело рослинного білка - квасоля. Візьміть 1 чашку сухих зерен (норма рідини - 12 чашок). Також вам будуть потрібні овочі: 2 томата, 2 буряки, половина невеликого качана капусти, 3 бульби картоплі, а також цибулю, солодкий перець, моркву і стебло селери (по 1 шт.). Додаткові інгредієнти: масло і оцет (2 ст.л. / 2 ч.л.), приправи і сіль, пара зубчиків часнику і зелень.

Боби замочіть у воді на 8 годин. Потім рідину злийте, долийте нову воду, варіть 20 хвилин. Додайте кубики картоплі, варіть 10 хвилин, покладіть шинкованную капусту, посоліть. Тим часом підсмажте на пісному маслі подрібнені овочі - цибулю, стебло селери, моркву і солодкий перець. Варений буряк натріть на тертці, часник роздушіть, томати Очистіть і перетворите в пюре. Всі викладіть до овочів на сковороду, тушкуйте 5-10 хвилин. Коли овочі в каструлі дійдуть до потрібної кондиції, додайте зажарку, варіть 5 хвилин.
Борщ з чорносливом

Підготуйте овочі: чверть качана капусти, по 1 шт. буряка, цибулі та моркви, 3 шт. картоплі. Також будуть потрібні пісне масло і томат (по 2 ст.л.), борошно (1 ст.л.) і 30 г чорносливу.

Нагрійте 1 л води, покладіть тертий буряк, варіть до моменту, коли відвар втратить яскраве забарвлення. Покладіть кубики картоплі. На пісному маслі підсмажте цибулю, моркву, додайте нашатковану капусту, порізані ягоди чорносливу (попередньо розпарте їх). Гасіть під кришкою до готовності. На окремій сковороді підсушіть борошно, додайте томат, перемішайте, розбавляючи водою до отримання соусу. Перекладіть капусту і томатний соус в каструлю з картоплею і буряком, додайте ще 1 л окропу. Посоліть, приправте, перекипятить.
Борщ з грибами

Щоб приготувати вегетаріанський грибний борщ потрібні печериці або інші гриби (300 г), буряк, цибуля, корінь петрушки і моркву (по 1 шт.), А також 200 г свіжої капусти. Додаткові інгредієнти: томатна паста і яблучний оцет (по 1 ст.л.), пісне масло (3 ст.). Для балансу смаку використовуйте цукор (1 ч.л.).

Підготовлені гриби поріжте і відваріть. Згасите на рослинній олії порізану соломкою буряк, додавши оцет, томат і 5 ст.л. води. Окремо обсмажте подрібнені овочі: цибулю, моркву і корінь петрушки. У грибний відвар додайте кубики картоплі, через 5 хвилин покладіть обсмажені коренеплоди, капусту. Через 7 хвилин після закипання викладіть в каструлю бурякову масу, приправте, посоліть, додайте цукор. Після того як борщ покипит пару хвилин, вимкніть конфорку.
Борщ з квашеною капустою

Візьміть 500 г квашеної капусти, картопля (4 шт.), Цибуля, морква (по 1 шт.), Буряк (2 шт.). Також будуть потрібні рослинне масло (2-3 ст.л.) і томатна паста (1 ст.л.).

Капусту відіжміть від розсолу, викладіть в нагріту олію, кілька хвилин обсмажте, додайте воду, дрібку цукру і тушкуйте (у міру необхідності додавайте рідину). Буряк помийте і запечіть. Морква з луком подрібніть, підсмажте на пісному маслі, додайте томат. 2 л води нагрійте, покладіть терту печену буряк, додайте кубики картоплі, варіть 20 хвилин. Додайте тушковану капусту і зажарку. Приправте борщ, посоліть.

Вегетаріанський борщ готують з найрізноманітніших рецептами. Ви можете експериментувати, змінюючи набір інгредієнтів.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -