Які продукти корисні для вагітних?

0

У вагітних жінок часто виникає питання, які продукти харчування потрібно і можна під час вагітності вживати, а які варто повністю виключити? Дієтологи провели дослідження і вивели основні продукти, які в обов’язковому порядку повинні знаходитися в меню майбутньої мами.

_3PZng7INl8

Яйця. Цей продукт містить холін, стимулюючий роботу серця. Не більше двох яєць на день повинна вживати вагітна жінка. Але щоб скоротити до мінімуму ризик захворіти на сальмонельоз, треба виключити з раціону використання сирого білка.

Лосось. В цьому сорті риби багато антиоксидантів, фосфору, калію і вітамінів. Риба благотворно впливає на весь організм. Але не потрібно перевищувати добову норму, яка становить 50 г. А якщо жінці під час вагітності важко пересуватися, особливо перед пологами, то можна купити якісний біотуалет в інтернетмагазині і встановити його поряд з ліжком майбутньої мами.

Боби. Всі види бобових містять багато протеїну і клітковини. Вони покращують роботу нирок, знижують рівень холестерину. До того ж боби є джерелом заліза, цинку, кальцію.

Горіхи. Особливо волоські горіхи. Вони містять у великій кількості Омегу-3. Причому всі корисні речовини горіха добре зберігаються в ньому в сушеному стані. А горіхи багаті на йод, залізо, калій, фосфор, амінокислоту глутамін і багато вітаміни.

Овочі та фрукти. Корисні різнокольорові продукти. У щоденне меню повинне бути насиченим фарбами. Залежно від кольору міняється склад корисних речовин в цих продуктах.

М’ясо.


Щодня жінка повинна з’їдати близько 200 г м’яса пісних сортів. Від жирних сортів м’яса краще відмовитися.

Молочні продукти.
Це прекрасні джерела кальцію, амінокислот, вітамінів і мікроелементів. Добова норма молочних продуктів — 300 г.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок