Дієтичний сніданок: сандвіч з кукурудзяного маффіна

0

Хліб з кукурудзяного борошна не дуже популярний в нашій країні, хоча за своїми корисними властивостями він перевершує хліб з пшеничного або житнього борошна. Кукурудзяний хліб містить велику кількість клітковини, вітамінів і мінеральних речовин, він низькокалорійний і набагато більше підходить для схуднення, ніж звичні нам сорти хліба.

Дієтичний сніданок: сандвіч з кукурудзяного маффіна

Крім того, хліб з кукурудзяної муки, завдяки вмісту вітамінів групи В, допомагає впоратися зі стресами і депресією, захищає від хвороб серця, допомагає при проблемах з нирками.

Пропонуємо вам рецепт корисного сніданку — кукурудзяного маффіна з котлетою з індички.

 

 

Для приготування 6 порцій потрібно:

Універсальний спрей для випічки;

75 грам необроблених пшеничних висівок,

75 грам пшеничного борошна з цільного зерна,

75 грам кукурудзяного борошна (якщо немає борошна, можна приготувати його самостійно, змоловши кукурудзяну крупу в кавомолці),

0,5 чайної ложки питної соди,

0,5 чайної ложки розпушувача;

Сіль на кінчику ножа,

1 злегка збите яйце;

0,5 склянки сколотин або кефіру,

3 столові ложки кленового сиропу,

1 столова ложка рослинної олії;

450 грам фаршу з індички,

2 чайні ложки солодкої гірчиці,

2 маленьких яблука без серцевини, порізаних на тонкі скибочки,

2 столові ложки кленового сиропу.

 

Харчова та енергетична цінність 1 порції:

Енергетична цінність — 280 ккал;

Жири — 12 г;

Холестерин — 79 мг;

Насичені жири — 3 г;

Вуглеводи — 29 г;

Мононенасичені жири -1 г;

Поліненасичені жири — 2 г;

Клітковина — 4 г;

Цукор — 12 г;

Білки – 17 г;

Вітамін А — 29,1 мкг;

Вітамін С — 2мг;

Вітамін РР — 1 мг;

Фолієва кислота — 28 мкг;

Натрій — 826 мг;

Калій — 165 мг;

Кальцій — 91 мг;

Залізо — 1 мг.

 

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200° С. Злегка змастіть 12 форм для маффінів спреєм для випічки. У чашці середнього розміру змішайте пшеничні висівки, пшеничне борошно, кукурудзяне борошно, питну соду, розпушувач і сіль. Зробіть поглиблення в центрі суміші.

2. У маленькій чашці змішайте яйце, сколотини або кефір, 3 столові ложки кленового сиропу і рослинне масло. Вилийте суміш, в поглиблення в борошні. Злегка перемішайте (тісто має залишатися трохи грудкуватим). Заповніть кожну форму для випічки на третину тістом, використовуючи ложку. Випікайте близько 10 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Остудіть приблизно 10 хвилин, потім вийміть маффіни. Розріжте кожен маффін на дві частини по горизонталі.

3. У чашці середнього розміру змішайте фарш і гірчицю. Сформуйте 12 котлет діаметром приблизно 6 см. Змастіть сковороду середнього розміру спреєм для випічки, розігрійте сковороду на середньому вогні. Змастіть котлети приблизно 6 хвилин, по 3 хвилини з кожного боку.

4. Покладіть на тарілку нижні частини маффінів. На них покладіть половину скибочок яблук, потім котлету, скибочки яблук, що залишилися полийте кленовим сиропом. Закрийте верхніми частинами маффінів. Якщо необхідно, скріпіть все зубочистками.

 

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок