Дієтичний сніданок: запіканка з вівсянки з фруктами

0

Багато хто знає, що вівсяна каша — виключно корисний сніданок, що не вимагає великої кількості часу для приготування. Дійсно, вівсяна крупа містить практично повний набір необхідних для нашого організму речовин: фосфор, кальцій і залізо, корисні для кісткової і кровоносної системи; вітаміни А і Е, антиоксиданти, підвищують імунітет, а також вітаміни групи В, які нормалізують процес травлення.

Дієтичний сніданок: запіканка з вівсянки з фруктами

За рахунок високого вмісту вуглеводів вівсянка покращує роботу головного мозку, додає сил і сприяє підвищенню настрою. Але необов’язково щоранку варити вівсяну кашу. З вівсяної крупи можна приготувати безліч різноманітних і неймовірно смачних страв. Наприклад, запіканку з фруктами або ягодами.

Для приготування 6-8 порцій знадобиться:

500-600 грам геркулесу

60 грам вівсяних висівок

60 грам подрібненої вівсяної крупи

2 чайних ложки розпушувача

0,5 чайної ложки солі

0,5 чайної ложки меленої кориці

450 мл молока

1 збите яйце

75 грам яблучного пюре

50-60 мл рослинного масла

50-60 грамів цукрового піску

50-60 грамів коричневого цукру

450 грамів свіжих фруктів (наприклад, очищених від шкірки груш або яблук з віддаленою серцевиною) або ягід (наприклад, порубана полуниця або чорниця)

Ванільний йогурт або йогурт без добавок з низьким вмістом жиру, або молоко, або вершки

Харчова цінність:

Енергетична цінність — 431 ккал

жири — 15 г

Холестерин — 45 мг

Насичені жири — 3 г

Вуглеводи — 66 г

Мононенасичені жири — 6 г

Поліненасичені жири — 5 г

Клітковина — 7 г

Цукор — 26 г

Білки — 12г

Вітамін А — 72,9 мкг

Вітамін С — 7 мг

Вітамін РР — 1 мг

Фолієва кислота — 28 мкг

Натрій — 387 мг

Калій — 399 мг

Кальцій — 222 мг

Залізо — 2 мг

 

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200° С. У великій чашці змішайте геркулес, висівки, дроблену вівсяну крупу, розпушувач, сіль і корицю.

2. У чашці середнього розміру змішайте молоко, яйце, яблучне пюре, рослинна олія, цукровий пісок і коричневий цукор. Вилийте в вівсяну суміш, ретельно перемішайте. Викладіть суміш, що вийшла у злегка змащену форму для випічки (обсяг приблизно 2 літри).

3. Запікайте, нічим не закриваючи, 20 хвилин, потім перемішайте і обережно додайте фрукти. Запікайте ще 20 хвилин або поки верх злегка не підрум’яниться. Викладіть ложкою на тарілки. Подавайте, поливши йогуртом, молоком або вершками

 

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок