Дієтичний сніданок: запіканка з вівсянки з фруктами

0

Багато хто знає, що вівсяна каша - виключно корисний сніданок, що не вимагає великої кількості часу для приготування. Дійсно, вівсяна крупа містить практично повний набір необхідних для нашого організму речовин: фосфор, кальцій і залізо, корисні для кісткової і кровоносної системи; вітаміни А і Е, антиоксиданти, підвищують імунітет, а також вітаміни групи В, які нормалізують процес травлення.

Дієтичний сніданок: запіканка з вівсянки з фруктами

За рахунок високого вмісту вуглеводів вівсянка покращує роботу головного мозку, додає сил і сприяє підвищенню настрою. Але необов'язково щоранку варити вівсяну кашу. З вівсяної крупи можна приготувати безліч різноманітних і неймовірно смачних страв. Наприклад, запіканку з фруктами або ягодами.

Для приготування 6-8 порцій знадобиться:

500-600 грам геркулесу

60 грам вівсяних висівок

60 грам подрібненої вівсяної крупи

2 чайних ложки розпушувача

0,5 чайної ложки солі

0,5 чайної ложки меленої кориці

450 мл молока

1 збите яйце

75 грам яблучного пюре

50-60 мл рослинного масла

50-60 грамів цукрового піску

50-60 грамів коричневого цукру

450 грамів свіжих фруктів (наприклад, очищених від шкірки груш або яблук з віддаленою серцевиною) або ягід (наприклад, порубана полуниця або чорниця)

Ванільний йогурт або йогурт без добавок з низьким вмістом жиру, або молоко, або вершки

Харчова цінність:

Енергетична цінність - 431 ккал

жири - 15 г

Холестерин - 45 мг

Насичені жири - 3 г

Вуглеводи - 66 г

Мононенасичені жири - 6 г

Поліненасичені жири - 5 г

Клітковина - 7 г

Цукор - 26 г

Білки - 12г

Вітамін А - 72,9 мкг

Вітамін С - 7 мг

Вітамін РР - 1 мг

Фолієва кислота - 28 мкг

Натрій - 387 мг

Калій - 399 мг

Кальцій - 222 мг

Залізо - 2 мг

 

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200° С. У великій чашці змішайте геркулес, висівки, дроблену вівсяну крупу, розпушувач, сіль і корицю.

2. У чашці середнього розміру змішайте молоко, яйце, яблучне пюре, рослинна олія, цукровий пісок і коричневий цукор. Вилийте в вівсяну суміш, ретельно перемішайте. Викладіть суміш, що вийшла у злегка змащену форму для випічки (обсяг приблизно 2 літри).

3. Запікайте, нічим не закриваючи, 20 хвилин, потім перемішайте і обережно додайте фрукти. Запікайте ще 20 хвилин або поки верх злегка не підрум'яниться. Викладіть ложкою на тарілки. Подавайте, поливши йогуртом, молоком або вершками

 

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -